آموزش ایچیموکو

یکی از مهمترین آموزش های تحلیل تکنیکال، آموزش ایچیموکو است

آموزش ایچیموکو

آموزش ایچیموکو

اندیکاتور “ایچیموکو” (Ichimoku) از پنج قسمت تشکیل شده است

Tenkan-Sen    ( خط واگردانی)

 Senkou Span a    ( محدودۀ راهبردی A)

 Senkou Span b    (محدودۀ راهبردی B)

 Chikou Span  (محدودۀ مرز آهسته)

Kijun-Sen        (خط پایه)

آموزش ایچیموکو

“کومو” -Kumo- (ابر) ، عنصر مرکزی سیستم “ایچیموکو” است و نمایانگر محوطه های مقاومت و حمایت است. این ابر توسط “محدودۀ اسپن a و محدودۀ اسپن b شکل می گیرد.

در صورت تمایل برای یادگیری تماس بگیرید

محاسبات

Tenkan-Sen (رنگ پیش فرض آبی  – خط واگردانی) برابر است با (۹-دورۀ زمانی بالا + ۹-دورۀ زمانی پایین)/۲

Kijun-Sen (رنگ پیش فرض قرمز – خط پایه) برابر است با (۲۶-دورۀ زمانی بالا + ۲۶-دورۀ زمانی پایین)/۲

Senkou Span A (مرز سبز رنگ ابر یا همان محدودۀ راهبردی A) برابر است با (خط واگردانی + خط پایه)/۲

Senkou Span B (مرز قرمز رنگ ابر یا همان محدودۀ راهبردی B) برابر است با (۵۲-دورۀ زمانی بالا + ۵۲-دورۀ زمانی پایین)/۲

Chikou Span (مرز آهسته) همان قیمت بسته شدن است که در ۲۶ روز قبل ترسیم شد.

سیگنال های خرید/فروش

اگر “خط  واگردانی” از پایین “خط پایه” را به سمت بالا قطع کند، سیگنالی است برای خرید. اگر “خط  واگردانی” از بالا “خط پایه” را به سمت پایین قطع کند، سیگنالی است برای فروش.

سیگنال های خرید/فروش با قدرت کمتری هستند اگر قیمت درون ابر کومو باشد

آموزش ایچیموکو

حرکت قیمت بالای ابر، نشانۀ روند صعودی است

حرکت قیمت پایین ابر، نشانۀ روند نزولی است

حرکت قیمت درون ابر، نشانۀ روند یک طرفه است

تغییر رنگ ابر از سبز به قرمز نشانۀ حرکتی اصلاحی در روندی صعودی است

تغییر رنگ ابر از قرمز به سبز نشانۀ حرکتی اصلاحی در روندی نزولی است

آموزش ایچیموکو

سیستم معاملاتی Ichimoku اولین بار توسط یک روزنامه نگار ژاپنی به نام Goichi Hosada طراحی شد .Goichi این سیستم را قبل از جنگ جهانی دوم به کمک تعدادی از شاگردان خود طراحی کرد.

حدود بیست سال (به روایتی دیگر سی سال) این سیستم را آزمایش کرد و پس از رسیدن به نتایج مطلوب در سال ۱۹۶۸ (به روایت دیگر ۱۹۷۰) تحقیقاتش را در قالب کتابی عرضه کرد.

این سیستم به طور گسترده در بازار های آسیایی استفاده می شود . اما در غرب به دلیل نبود منابع لاتین تا ۱۹۹۰ استفاده نمی شد!

(حدود ۲۱ ساله که غربی ها با این اندیکاتور آشنا شدند ولی متاسفانه منبع فارسی درست و حسابی در زمینه این اندیکاتور نداریم!)

نام کامل این اندیکاتور Ichimoku Kinko Hyo است. مفهوم آن در لاتین Equilibrium Chart At A Glance است. (Equilibrium : موازنه Chart نمودار Glance به یک نگاه)

بنابراین میشه گفت مفهومش در فارسی “نمودار موازنه شده در یک نگاه” یا ” برانداز کردن نمودار موازنه شده” هست.

این سیستم قابلیت ارائه خطوط حمایت و مقاومت ، جهت و قدرت روند و تعریف نقطه ورود و خروج را دارد.

بعد ها این سیستم به ابر ایچیموکو (Ichimoku Cloud) معروف شد چرا که بیشترین قدرت آن وابسته به ابری است که برای تعیین خطوط حمایت و مقاومت به کار می رود.

ابر ایچیموکو از ۵ خط تشکیل شده که جداگانه ارزشی ندارند و برای تصمیم گیری از هر ۵ خط به طور همزمان کمک می گیریم.

به عبارت دیگه به کمک این ابزار با یک نگاه به بازار (همونطور که از اسمش پیداست) می توان به جهت روند ، قدرت روند و سرعت آن پی برد. در ادامه با ۵ خط ابداعی آقای Hosoda بیشتر آشنا می شویم :

 Tenkan-Sen

تحلیل گران غربی این خط را با نام Turning Line یا Conversion Line می شناسند. به فارسی اگر بخواهیم ترجمه کنیم ، می تونیم از اصطلاح “خط چرخش” یا “خط تغییر” استفاده کنیم.

Tenkan-Sen با استفاده از این فرمول بدست می آید :

۲ / (بیشترین بیشترین ها + کمترین کمترین ها) Hosoda بصورت پیش فرض این خط را روی ۹ دوره (در نمودار روزانه ۹ روز) تنظیم کرد که برابر است با

یک هفته و نیم (در بازار ژاپن شنبه ها تعطیل  نیست و روز کاری محسوب می شود)

Kijun-Sen

اصطلاح لاتین آن Standard Line یا Base Line می باشد که به فارسی خط استاندارد یا خط پایه اسم مناسبی می تواند باشد. نحوه محاسبه آن همانند Tenkan-Sen می باشد

با این تفاوت که برای یک دوره ۲۶ روزه حساب می شود. (هر ماه ژاپنی ۲۶ روز کاری دارد)۲ / (بیشترین بیشترین ها + کمترین کمترین ها) —–> برای ۲۶ دوره محاسبه می شود.

 Chikou-Span

معادل لاتین آن Lagging Line است که به زبان خودمون می شود خط عقب مانده ، خط کند یا خط با تاخیر یا هر چیز دیگه که به ذهن شما می رسد

…Hosoda با استفاده از این خط قیمت های پایانی کنونی را برای ۲۶ دوره به عقب شیفت می داد.

 Senkou Span A

تحلیلگران غربی از این خط با نام ۱st Leading Line یاد می کنند که ترجمه تحت اللفظی آن خط راهنمای اول یا خط پیشتاز اول هست.

فرمول محاسبه آن بصورت زیر است: Tenkan Sen + Kijun Sen تقسیم بر ۲  که برای ۲۶ دوره به جلو شیفت داده می شود.

 Senkou Span B

همان ۲st Leading Line هست که ما می توانیم اون رو خط راهنمای دوم یا خط پیشتاز دوم بنامیم.

فرمول محاسبه این خط به شرح زیر است : ۲ / (بیشترین بیشترین ها + کمترین کمترین ها) که برای ۵۲ دوره قبل محاسبه می شود و ۲۶ دوره به جلو شیفت داده می شود

دو سیگنال اصلی وجود داره یکی Golden Cross و دیگری Dead Cross اولی کراس طلاییه یعنی سیگنال خرید قوی است و دومی سیگنال فروش.

سیگنال طلایی

در وضعیتی که

(۱) کندل ها بالای کومو قرار دارند (مخصوصا کوموی صعودی)

(۲) وقتی تنکنسن (میانگین ۹ دوره ای) از پایینِ کیجنسن (میانگین ۲۶ دوره ای) حرکت می کنه و کیجنسن رو بطرف بالا قطع می کنه سیگنال قوی خرید صادر می شه.

(۳) اگر چیکو بالای کندل ۲۶ دوره قبل قرار داشته باشه به اعتبار این سیگنال افزوده می شه (۴) اگر این کراس همراه با همسو شدن کیجنسن با تنکنسن باشه

(معمولا در بازارهای بدون دامنه نوسان رخ می ده) این سیگنال اعتبار بیشتری پیدا می کنه.- اگر این اتفاق در زیر کومو رخ بده، سیگنال خرید صادر شده ولی طلایی نیست و سیگنال ضعیف خرید است.

سیگنال مرگ

(۱) اگر کندل ها زیر کومو قرار داشته باشند (مخصوصا کوموی نزولی)

(۲) کراس معکوس داشته باشیم یعنی کیجنسن از بالا حرکت کنه و تنکنسن رو بطرف پایین قطع کنه در این وضعیت سیگنال نزولی شدید صادر شده.

(۳) اگر همزمان چیکو زیر کندل ۲۶ دوره قبل باشه اعتبار این سگنال بیشتر می شه

(۴) اگر تنکنسن و کیجنسن همسو بطرف پایین حرکت کنند (که معمولا اینطوره) بر اعتیار این سیگنال افزوده می شه. چنین اتفاقی در بالای کومو یک سیگنال نزولی ضعیفه.

سیگنال بی اهمیت

اگر کندل ها در درون کومو قرار داشته باشند، این سیگنال رو بی اهمیت مینامیم. کندل های بالا خط روند می تونه به تغییر روند منتهی بشه.

علاوه بر اینها می شه سیگنال هایی رو در ایچیموکو دید که سیگنال روندی نیستند و نشان دهنده (حداقل) وقوع نوسان در بازار هستند.

کراس چیکواسپن و تنکنسن در ۲۶ دوره قبل بطرف بالا یعنی چیکو بره بالای تنکنسن مخصوصا تنکنسنی که فلت باشه اینجا سیگنال صعودی داریم

وضعیت  برعکس رو می تونیم سیگنال نزولی بدونیم.

وضعیت برعکس رو می تونیم سیگنال نزولی بدونیم.

کراس چیکواسپن و کومو در ۲۶ دوره قبل وقتی که بطرف بالا و در حال خروج از بالای کومو هست مخصوصا کوموی ضخیم یک سیگنال صعودی است.

ولی توجه داشته باشیم که معمولا اینجا پولبک رخ می ده.

یعنی بهتره صبر کنیم چیکو از کومو خارج بشه و پولبک بزنه اگر بریک اوت معتبری رخ داد وارد پوزیشن خرید بشیم.

همین وضعیت رو اگر از بالا به پایین داشته باشیم یک سیگنال نزولی داریم

کراس تنکنسن و کومو یا کراس کیجنسن و کومو اگر این کراس ها از پایین به بالا باشه و مخصوصا در سقف کومو رخ بده

یعنی هر کدوم از این ها در حال خروج از بالای کومو باشند یک سیگنال صعودی خوب رخ داده که می تونیم سیگنال قوی بگیریم

با این حال باید توجه کنیم این کراس ها معمولا همراه با پولبکه و می تونه به یک بریک اوت معتبر و یا فیک بریک اوت منتهی بشه

وضعیت بر عکس این وضعیت یعنی از بالا به پایین یک سیگنال نزولی قوی است.

اگر مورد قبلی در وضعیتی رخ بده که هر دو میانگین (تنکن و کیجن) همزمان از کومو خارج شوند این یک سیگنال قوی است.

کراس قیمت و میانگین ها

هر کدام از میانگین های ایچیموکو نقش حمایت/مقاومت دارند.

وقتی کندل ها از این میانگین ها عبور می کنند در واقع حمایت / مقاومت شکسته شده.

طبیعیه که کراس کندل با چیکواسپن و کراس کندل با تنکنسن سیگنال ضعیف بشمار می آیند و کراس کندل ها و کیجنسن و کراس کندل ها و کومو سیگنال قوی تری هستند.

در تایم روزانه از این نوع سیگنال ها دائم رخ می ده

اصلاح و مدل ها

گاهی اوقات سیگنال های خرید یا فروش کارکرد دیگه ای دارند. مثلا در یک روند صعودی کندل ها وارد اصلاح می شوند و بدنبال اون در انتظار کراس نزولی تنکنسن و کیجنسن هستیم.

در نگاه اول این یک سیگنال خروجه. ولی می شه این سیگنال رو یعنی قیمتی که این کراس رخ می ده رو نقطه نهایی نزول و اصلاح بدونیم.

وقتی در چنین وضعیتی کراس رخ می ده ولی کندل ها از اصلاح خارج می شوند می تونیم اینطور برداشت کنیم که حمایت ها وارد عمل شده و اصلاح بطور موقت یا کامل تمام شده.

در زمان کراس ها باید به خود کندل ها نگاه کنیم. نباید بین کراس ما (نزولی یا صعودی) و حرکت کندل ها واگرایی وجود داشته باشه.

یعنی اگر دیدید یک کراس صعودی رخ داده و سیگنال خرید صادر شده ولی کندل ها رو به نزول دارند این کراس رو باید زیر نظر داشت تا بین کراس و کندل ها همگرایی بوجود بیاد.

این نوع کندل ها معمولا در کراس صعودی شاخک بالایی بزرگ و در کراس نزولی شاخک پایینی بزرگ دارند.

گاهی کراس رخ می ده ولی سرعت کراس و سرعت کندل ها همنوا نیستند یعنی سرعت میانگین ما از سرعت کندل ها بیشتره.

در اینجا دوباره واگرایی داریم و باید منتظر تبدیل میانگین کراس کننده از حمایت به مقاومت و یا از مقاومت به حمایت باشیم. شیفت کومو رو جدی بگیرید.

وقتی کوموی نزولی به صعودی یا صعودی به نزولی تبدیل می شه یعنی میانگین کوتاه مدت و بلندمدت جابجا شده اند.

اگر این جابجایی همراستا با حرکت کندل ها باشه (یعنی اگر کوموی نزولی به کوموی صعودی تبدیل شده و کندل ها هم حرکت صعودی دارند) این یک نشانه جدی از تغییر رونده.

به علاوه وقتی شیفت رخ می ده و کندل ها از پایین کومو به بالای کومو می روند (یا بلعکس) وقتی کندل ها به نقطه شیفت می رسند منتظر توقف موقت روند باشیم.

می دونیم کومو ۲۶ دوره جلوتر از کندل قرار داره و وقتی کندل ها به نقطه شیفت می رسند یعنی ۲۶ دوره قبل بوده که این شیفت انجام شده و به همین دلیل

یعنی احتمالا باید منتظر “Day of Change” باشیم .

تجربیات تریدرهای حرفه ای ….. ابزار فیبوناچی تریدر …… پترنها و الگوهای تکنیکالی ….. آموزش ایچیموکو ….. روش معاملاتی اسکالپ …… معامله به سبک الیوت …… تریدر شوید…….
مهم ترین خبرهای فارکس …… آنالیز بازار جهانی …… سیگنال دهی ارزهای دیجیتال …… ارزش پیپ جفت ارزها …. سیگنال لحظه ای …… نمودار اونس جهانی طلا ….. اصطلاحات فارکس
اصطلاحات تکنیکال …. بورس جهانی چیست ….. بازار جهانی آنلاین …. سیگنال های بازار جهانی …. تقویم اقتصادی …… ساعت باز شدن مارکت جهانی …. فارکس از نگاه دور ….
آموزش بورس را از کجا شروع کنم؟

با ثبت نام در سایت Dezpro.net یک دلار هدیه ثبت نام در کیف پول دلاری خود دریافت نمایید و از طریق این کیف پول با درگاههای پرداخت (ارز دیجیتال – وبمانی و پرفکت مانی) پرداخت خود را انجام دهید