-
RSI اندیکاتور
در اندیکاتور RSI خریداران و فروشندگان بازار در کنار هم مقایسه می شوند و تعیین میشود که آیا خریدارن قوی تر هستند و یا فروشندگان. به همین جهت به آن شاخص قدرت نسبی بازار می گویند.
ترازهای کلیدی اندیکاتور RSI
به طور کلی این اندیکاتور بین ۰ تا ۱۰۰ در حال نوسان می باشد و دارای دو تراز کلیدی بین ۳۰ تا ۷۰ می باشد. در تنظیمات RSI عموما از تنظیم ۱۴ روزه استفاده میکنیم. البته برخی از تحلیلگران و چارتیست ها هم از ترازهای ۲۰ و ۸۰ استفاده میکنند. مفهوم ترازها این است که اگر نمودار RSI بالای ۷۰ و ۸۰ نوسان کند نشان دهنده اشباع خرید است یعنی خریداران به صورت افراطی در حال خرید سهم می باشند و به دلیل نداشتن قدرت خرید و … امکان کاهش قیمت بعد از این محدوده وجود دارد و محدوده های ۲۰ و ۳۰ نشان دهنده اشباع فروش می باشد یعنی سرمایه گذاران به صورت افراطی در حال فروش سهم هستند.نکته:
در بازارهایی که حالت خنثی دارند معمولا RSI در محدوده ۳۰ و ۷۰ در حال نوسان می باشد و میتوان محدوده های ۳۰ را نشانه خرید سهم و محدوده های ۷۰ را نشانه فروش سهم مد نظر قرار داد ولی در بازارهایی که دارای روند های صعودی پرقدرت هستند و یا حرکت نمودار به صورت رالی می باشد بهتر است که از این اندیکاتور اسفاده نشود چرا که به دلیل قدرت خریداران عموما موجب ایجاد ضرر و زیان های سنگین به سرمایه گذاران می شود و به خصوص در بازارهای دو طرفه موجب ایجاد اشتباه در سرمایه گذاران می شود.