Home ‹ تالار گفتگو فارکس ‹ معرفی ارزهای دیجیتالی ‹ آموزش جامع بررسی ICO ها به زبان ساده
-
آموزش جامع بررسی ICO ها به زبان ساده
ارسال شده توسط سارا خواجه نوری در فروردین ۱۰, ۱۳۹۷ در ۱:۱۶ ب.ظضرورت مقایسه ICO ها :
مقایسههای ICO ها میتواند برای هر دو قشر سرمایهگذاران ارزهای دیجیتالی و تیمهای ICO سودمند باشد.
طرفهای مختلف دلایلی مختلفی را برای اطلاع از چگونگی عملکرد یک ICO در مقایسه با بازار، دارند.
برای سرمایهگذاران این مسئله میتواند: سودمند بودن و برگشتپذیری سرمایه در بلندمدت و قابلیت یک پروژه در تحقق این اهداف و درنهایت انتخاب گزینه درست از میان پروژههای مشابه باشد.
تیمهای ICO نیز میتوانند با برسیِ توکن های موفق دیگر و ارزیابی آنها، نقاط ضعف پروژههای خود شناخته و نسبت به رفع آنها و درنتیجه رسیدن به موفقیت کسبشده توسط پروژههای دیگر دست یابند.
مشتاقان دیگری نیز در این میان وجود دارند که تمایل دارند تا ببینند بازار نسبت به یک ICO خاص چه نظری دارد و کدامیک از آنها با ارائه راهکاری بهتر، توانایی بالقوهای را برای انقلاب درزمینه موردنظر دارد.
مشکل اینجاست که همهروزه چندین ICO ارائه میشود که در مقیاس سالانه چیزی در حدود هزاران ICO خواهد شد. در این میان تعدادی از آنها دارای اهداف و ساختاری مشترکاند و تعدادی نیز پروژههای چندان موفقی نیستند.
این حجم از توکن ها که بازار را پرکردهاند، میتوانند انتخاب میان گزینه خوب و بد را، بدون در برسی و تحقیقات دقیق و عمیقِ هر ICO و بازار هدف آن بهصورت جداگانه، بیشازپیش سختتر کند.
سارا خواجه نوری نوشته ای ارسال کردن در 6 سال, 8 ماه پیش 1 کاربر · 10 پاسخ -
10 پاسخ
-
چگونه میتوان این کار را کرد؟
بهترین و مؤثر ترین راه، ایجاد سازوکاری ردهبندیشده است که بر پایه تعداد شاخصههای ضروری برای یک ICO مرتبشدهاند؛ که خود شامل تیم پشت هر ICO، اطلاعات موجود بر روی آن، نحوه ارائه و بازاریابی هر چهبهتر آن، خواهد بود.
تیم توسعه دهنده : بسیار مهم است که اطلاعات و نمایههای تمام اعضای تیم بهراحتی در دسترس باشد و مقدار این اطلاعات برای هر فرد بهاندازه کافی باشد. نمایش تصویر هر فرد بهاضافه پیوندهایی به سایتهای مرتبط دیگر مانند «Linkedin» میتواند به بهبود اعتماد و اعتبار تیم کمک کند.
بهعلاوه، تعداد افراد درگیر در هر تیم نیز میتوانند بهعنوان عاملینی مهم درزمینه این رتبهبندیها بد شوند. برای مثال اگر دو نفر در یک پروژه کار میکنند، احتمال کمی برای موفقیت این پروژه میتوان قائل شد؛ این در حالی است که هر چه افراد دخیل در پروژه بیشتر باشند، موفقیت کار نهایی نیز محتملتر خواهد بود.
اطلاعات ICO: اطلاعات مرتبط با یک ICO باید کاملاً در دسترس و واضح باشند. اطلاعاتی همچون، تاریخ پایان و شروع پیشفروش یک ICO رسمی، نحوه خرید آنها توسط افراد، ارزهای دیجیتالیای که توکن های با آنها خریداری میشوند، روزشمار آغاز تا پایان خرید و قیمت هر توکن، میتوانند باعث بالا رفتن اطمینان سرمایهگذاران نسبت به خرید شوند.
نحوه ارائه: این بخش شدیداً به اطلاعات موجود بر روی گزارشنامه بستگی دارد و میبایست شامل اطلاعاتی نظیر: پروژه چیست؟ (پلتفرم، سرویس هاو…)، دستاوردهایی که شرکت به آنها رسیده یا قصد رسیدن به آنها را دارد، اطلاعات بیشتر در مورد اطلاعات افراد تیم و استفادهها توکن های دیجیتالی باشد. داشتن یک ارائه ویدیویی حرفهای به همراه دورنمایی از محصول باعث نمایش هرچه باکیفیتتر محصول و تعهد تیم پشت ICO خواهد شد.
-
MVP چیست؟
محصول حداقلی یا به اختصار (MVP) (Minimum Viable Product)، محصولی است که با حداقل امکانات محصول اصلی تجهیز شده و بهمنظور جلب نظر مشتری و برطرف کردن نیازهای وی تولید میشود.
بهطورکلی محصول حداقلی را میتوان، یک نمونه اولیه، نسخه آلفا یا بتای یک محصول نهایی دانست. از یک MVP برای دریافت نقطه نظرات کاربران و ایجاد تغییرات در یک پروژه استفاده میشود. این مسئله نه تنها یک کاربرد معمول در صنعت ارزهای دیجیتالی است بلکه باعث افزایش اعتماد سرمایهگذار به یک پروژه خواهد شد.
یک کد متنباز این اجازه را به افراد خواهد داد که ببینند آیا شرکت دارای اساس است یا خیر. بر این اساس میتوانید نمودها و برنامههای ارائه در گزارش را و صحت وجود آنها در کدهای اصلی را چک کنید و بهعلاوه، پیشرفت کار را نیز نظارهگر باشید. این مراحل شامل: رفع اشکالات، بهینهسازی و ارائه عملکردهای جدید است.
شاید این مزیتهای برای یک فردی که از برنامهنویسی و کد نویسی سررشته چندانی ندارد، کاربردی نباشد، اما میتواند با تکیهبر دانش افراد ماهر از آنها بهرهمند شود.
۴- آیا توجه به شبکههای اجتماعی ضروری است؟
صد البته.باوجود ارائه چندین ICO در هرروز، برای هر پروژه ضروری است که بیشترین میزان توجهات را پیرامون محصول خود جلب نماید. بهترین روش جلب این توجهات نیز، تلاشهای شرکت در جهت مسائل بازاریابی است.
آیا آنها در شبکه های اجتماعیای نظیر فیسبوک، توییتر و مدیوم فعال هستند؟ آیا در انجمنهای مرتبط با ارزهای دیجیتالی نظیر «بیت کوین تاک» و GitHub فعالیت میکنند؟ و چه اطلاعاتی را در آن مراکز منتشر مینمایند؟ این سؤالات ازجمله مهمترین سؤالات پیرامون مقایسه ICOها هستند.
-
آیا توجه به نظرات متخصصین ضروری است؟
یکی از مهمترین مسائل در هنگام بحث در مورد ردهبندی ICOها، نظرات متخصصین ارزهای دیجیتالی است.
این افراد هستند که با دیدی مشابه اما از زاویهای دیگر، آنها را نقد میکنند.
تیم: تیمهایی با افراد باسابقه در امر ارزهای دیجیتالی ردهبندی بهمراتب بالاتری را نسبت به تیمهایی با پیشینه صنعتی دریافت میکنند؛ که خود شامل، توسعه، کد نویسی، مدیریت پروژه، مدیریت روابط عمومی و بازاریابی خواهد شد.
وجود یک هیئت مشورتی باعث افزایش جامعیت یک پروژه خواهد شد.
اطلاعات پروژه: بهطورکلی ICOها دو هدف را دنبال میکنند. اول اینکه، آنها به دنبال جذب سرمایه با روشی کاملاً نوین هستند و دوم، جذب سرمایه برای گسترش یک پروژه موجود و واردکردن آن به یک شبکه مبتنی بر بلاک چین. در هدف دوم به دلیل وجود یک پروژه اثباتشده، احتمال موفقیت بهمراتب بیشتر است. از همین رو متخصصین نظرات مثبتتری را روی آنها دارند.
محصول یا سرویسی که باعث حل مشکلی در بازار شود با استقبال بیشتری از سوی متخصصین روبهرو خواهد شد.
دانستن روشهای کسبوکار: پروژههایی که بهوضوح اهداف بلندمدت خود را تعیین کرده و دارای برنامههای مشخص برای رسیدن به آنها باشند و سرمایه دقیق موردنیاز برای پروژه را برآورد کرده باشند، احتمال موفقیت بیشتری را دارند. یکی از مهمترین بخشهایی که متخصصین روی آنها حساسیت دارند، وجود یا عدم وجود کاربرانی است که در محصول یا سرویس موردنظر استفاده میکنند، و اینکه آیا آنالیز هایی برای فهم بهتر صورت گرفته یا خیر.
۶- آیا میتوان این ارزیابیها را بهصورت خودکار انجام داد؟
بله میتوان و در این صورت روند انجام کارها با سرعت بیشتر انجام میشود.همکاری میان انسان و هوش مصنوعی را میتوان برای رسیدن به این هدف محتمل دانست.
این روزها هوش مصنوعی پیشرفتهای بسیاری را به خود دیده و ظرفیتهای آن به خوبی بسط دادهشدهاند. بااینحال، نیازمند انجام درست کارهای پایهای است. نظرات انسانی میتواند بهعنوان اساس کار در نظر گرفته شوند. بهوسیله برنامههای رایانهای نیز میتوان رفتارها و نظرات افراد را برسی و بر این اساس معیارهای را تعریف کرد تا به این وسیله قادر به تصمیمگیری در مورد این پروژهها باشیم. در این صورت انسان و شبکه با یکدیگر همکاری میکنند. سپس ارزیابی کاربر با بکار گیری اطلاعات ارائه شود بهصورت دیتابیس، باعث بهبود کار خواهد شد. شبکه نیز با نمره دهی به پروژه به انتخابهای افراد کمک خواهد کرد.
این پروسه پیشتر نیز در پروژهای بانام DropDeck بکار گرفتهشده که با رتبهبندی پروژهها توسط هوش مصنوعی به سرمایهگذاران کمک میکند
-
عرضهی اولیهی سکه (ICO) چیست؟ :
امروزه هر روز ارزهای رمزنگاری شدهی جدیدی معرفی میشوند و برخی، ایدههای جدیدی را به این بازار نوپا میآورند. به تازگی روشی برای جذب سرمایه و معرفی این ارزها ابداع شده که بسیار شبیه عرضهی اولیهی سهام شرکتها در بورس است. نام این روش را عرضهی اولیهی سکه (Initial Coin Offering= ICO) گذاشتهاند.
عرضهی اولیهی سکه زمانی اجرا میشود که یک شرکت بخواهد وجه خود را به ارز رمزنگاری شده تبدیل کند. مردم میتوانند عرضهی اولیهی سکه را با دیگر ارزهای رمزنگاری شده مانند بیت کوین یا اتر پس بدهند. در واقع یک کمپین جذب سرمایه است که از قراردادهای هوشمند پلتفرم اتریوم استفاده میکند و به مردم اجازه میدهد دیگر ارزهای رمزنگاری شده را با سکههای جدید بومی مبادله کنند.
-
۵ پول رمزنگاری شده که همپای بیت کوین رشد میکنند:
با افزایش خیرهکنندهی ارزش بیتکوین، توجهات به ارزهای رمزنگاری شده افزایش یافته است؛ از اینرو در ادامه به معرفی پنج پول رمزنگاری دیگر خواهیم پرداخت که رشد ارزش آنها همپای بیتکوین پیش میرود.با وجود اینکه ارز رمزنگاری شده در سال ۲۰۰۸ متولد شد؛ اما افزایش ارزش آن در یک سال اخیر باعث شده است توجهات بسیاری به سمت آن جلب شود، بهطوریکه حتی در کشورمان نیز بسیاری در پی سرمایهگذاری روی بیتکوین و سایر ارزهای رمزنگاری شده هستند که با شتابی مشابه، افزایش ارزش دارند.
بیتکوین در سال ۲۰۰۸ توسط ساتوشی ناکاموتو معرفی شد؛ اما ارزش این پول رمزنگاری شده در سالهای پس از آن افزایش چندانی نیافت؛ بهطوریکه هر بیتکوین در سال ۲۰۱۳ میلادی تنها ۱۲ دلار ارزش داشت؛ حال آنکه ارزش این پول رمزنگاری شده در پایان سال جاری میلادی در حال عبور از ۱۲ هزار دلار است. افزایش ارزش بیتکوین در کنار کاربران عادی اینترنت، نهادها و سازمانهای مالی را نیز به صرافت توجه به این پدیده انداخته است. البته بیتکوین بهتنهایی در کانون توجهات قرار ندارد و بخش بزرگی از موفقیت خود را مدیون الگوریتمی است که ساتوشی ناکاموتو برای آن توسعه داده است. ساختار بلاکچین نیز ورای موفقیت بیتکوین، موفق شده نظر بسیاری را به خود جلب کند. بسیاری از کسب و کارها در حوزههای مختلف درصدد استفاده از ساختار بلاکچین برای افزایش امنیت و در عین حال بهینگی بیشتر هستند.
با وجود اینکه بیتکوین با ارزشترین پول رمزنگاری شده نام گرفته است؛ اما این ارز محدودیتهایی به همراه دارد که از جملهی آنها میتوان به سرعت پایین در انجام تراکنشها و محدودیت در تعداد تراکنشهایی که میتواند در هر بلاک قرار گیرد، اشاره کرد. در کنار بیتکوین، توسعهدهندگان با بهبود الگوریتم این پول رمزنگاری شده، ارزهای رمزنگاری شدهی دیگری نیز معرفی کردهاند که هر یک ویژگیهای خاص خود را دارد. حتی اختلاف بین تصمیمگیرندگان اصلی بیتکوین نیز باعث شده است چند انشعاب جدید از بدنهی بیتکوین ایجاد شود که از جملهی آنها میتوان به بیتکوین گلد و بیتکوین کش اشاره کرد.در ادامه به بررسی پنج ارز رمزنگاری شدهی دیگر خواهیم پرداخت که شتاب افزایش ارزشی مشابه بیتکوین دارند؛ بهطوریکه مجموع ارزش بازار هر یک از این پولها به بیش از ۵ میلیارد دلار رسیده است.
اتریم (Ethereum-ETH)
اتریم در سال ۲۰۱۴ با هدف افزایش هر چه بیشتر قابلیت توزیعشدگی بیتکوین (Decentralization) راهاندازی شد. اتریم از ساختاری مشابه بیتکوین بهره میبرد؛ ولی با وجود الهام گرفتن از سیسم بلاکچین بیتکوین، تفاوتهای زیادی را میتوان در این پول رمزنگاری شده مشاهده کرد. در واقع اتریم یک پلتفرم نرمافزاری توزیعشده و متن باز است که اترها (Ether) در آن برای پرداخت مبالغ تعیینشده برای دریافت سرویس استفاده میشود. براساس آخرین ارزشگذاری صورتگرفته، اتریم ۴۷۲ دلار ارزش دارد و مجموع ارزش بازار این پول رمزنگاری شده ۴۵.۵ میلیارد دلار است.ریپل (Ripple-XRP)
ریپل در سال ۲۰۱۲ در کالیفرنیای آمریکا توسط توسعهدهندگان سابق بیتکوین راهاندازی شد. بسیاری از افراد و تحلیلگران حوزهی بیتکوین، ریپل را بهعنوان منطقیترین جانشین بیتکوین معرفی میکنند. ریپل در حال نزدیک شدن به شماری از بانکهای بینالمللی در میزان پول جابجاشده در سطح جهان است. برخلاف بیتکوین، ریپل تنها یک ارز رمزنگاری شده نیست و با استفاده از بستری که برای آن توسعه یافته، میتوان سایر ارزها را نیز معامله کرد یا آنها را در تراکنشهای مالی به سایر کاربران انتقال داد. تایمز تعریف جالبی از ریپل ارائه کرده است؛ به اعتقاد این نشریه میتوان ریپل را بهعنوان سیستمی نظیر Western Union در نظر گرفت که به ازای انتقال پول، کارمزد زیادی دریافت نمیکند. بر اساس آخرین ارزشگذاری صورتگرفته، ارزش ریپل ۰.۲۵ دلار و ارزش بازار این پول رمزنگاری شده بیش از ۹.۸۲ میلیارد دلار است.آیوتا (IOTA-MIOTA)
آیوتا با شعار «نسل بعدی بلاکچین» توسعه یافته و یکی از جدیدترین گزینهها در دنیای پولهای رمزنگاری شده است که رفتهرفته شلوغ میشود. برخلاف سایر پولهای رمزنگاری شده، آیوتا وابسته به سیستم بلاکچین نیست؛ اما در عوض از یک سیستم جایگزین دیگر که در واقع یک دیتابیس اشتراکی است با نام Tangle استفاده میکند. این ارز رمزنگاری شده با مشارکت مایکروسافت، فوجیتسو و شمار دیگری از کمپانیهای فعال در حوزهی فناوری توسعه یافته است. توسعهدهندگان آیوتا این پول رمزنگاری شده را بهعنوان اولین بازار برای اینترنت اشیا معرفی کردهاند. ارزش این پول رمزنگاری شده بر اساس آخرین قیمتگذاری ۲.۴۳ دلار و ارزش بازار آن بیش از ۶.۷۵ میلیارد دلار است.دَش (Dash-DASH)
پیش از آنکه این پول رمزنگاری شده را با نام دَش بشناسیم، از آن با نامهای مختلفی یاد میشد. ایکسکوین (XCoin) در زمان معرفی آن در سال ۲۰۱۴ اصلیترین نام این پول رمزنگاری شده بود. سپس نام آن به دارککوین تغییر پیدا کرد و در نهایت پس از دیجیتالکش، نام آن به دش تغییر کرد. ساختار دش نیز متفاوت است؛ بهطوریکه این پول رمزنگاری شده بیشتر روی حریم خصوصی کاربران و همچنین ناشناخته باقی ماندن تراکنشها تمرکز دارد. این پول رمزنگاری شده از یک سیستم دو لایه شامل ماینرها و مسترندها بهره میبرد. ارزش این پول رمزنگاری شده بر اساس آخرین اطلاعات؛ ۷۷۷ دلار بوده و ارزش مجموع بازار آن ۶ میلیارد دلار گزارش شده است.لایتکوین (Litecoin-LTC)
لایتکوین توسط یکی از کارکنان پیشین گوگل توسعه یافته است. اگر بیتکوین را به منزلهی طلا در نظر بگیریم، لایتکوین نقره خواهد بود. لایتکوین در سال ۲۰۱۱ میلادی توسعه یافت و رونمایی شد. این پول رمزنگاری شده را میتوان بهعنوان جایگزینی که از نظر عملکرد سریعتر از بیتکوین است، معرفی کرد. هر تراکنش بلوک در بیتکوین برای تأیید شدن به زمانی ۱۰ دقیقهای نیاز دارد، حال آنکه تأیید هر بلوک در لایتکوین تنها به ۲.۵ دقیقه زمان نیاز دارد. قیمت هر لایتکوین در حال حاضر ۱۰۱ دلار است و مجموع ارزش بازار لایتکوین ۵.۴۷ میلیارد دلار برآورد میشود. -
ساتوشی چیست؟:
به کوچکترین قسمت یک بیت کوین ساتوشی گفته می شود.
هر ساتوشی معادل ۰٫۰۰۰۰۰۰۰۱ بیت کوین است و به نام خالق اولین ارز دیجیتالی، یعنی ساتوشی ناکاموتو نامگذاری شده است.
-
بیتکوین در کجا ذخیره میشود؟ :
وقتی شما سکه و پول نقد دارید، ثروت خود را عملا در دستتان دارید. زمانی هم که حساب بانکی باز میکنید، دفترچه پسانداز را دارید که با آن میتوانید به بانک بروید و پول خودتان را بگیرید. اگر هم دفترچه را گم کنید، با توجه به اینکه نام و مشخصات شما در بانک ثبت شده، میتوانید باز هم پول خود را احیا کنید. اما در بیتکوین تمام پول شما توسط یک نرم افزار یا یک سایت که اصطلاحا به آن wallet یا کیفپول گفته میشود، ثبت میشود. شما به عنوان یک کاربر جدید تنها کافی است که یک نرمافزار از چندین نرمافزار موجود را به عنوان کیفپول خود انتخاب کرده و آنرا بر روی کامپیوتر یا تلفنهمراه خود نصب کنید. هنگامیکه کیفپول خود را نصب کردید، یک آدرس بیتکوینی منحصر بفرد شامل رشتهای از اعداد و حروف بدست خواهید آورد که در صورت لزوم میتوانید آدرسهای دیگری نیز درست کنید.
شما میتوانید یکی از آدرسهای بیتکوین خود را برای دوستانتان آشکار کنید تا بتوانند برای شما پول واریز کنند که البته عکس آن نیز صادق است. در حقیقت این بسیار شبیه کارکردن با ایمیل است. بدون این رشته، دسترسی به پول هم ناممکن میشود.
هر تراکنشی که با بیتکوین انجام شود غیرقابل بازگشت است. این بدان معناست که شما باید مراقب باشید تا با مردم و سازمانهایی که میشناسید و به آنها اعتماد دارید، معامله کنید. البته بیتکوین میتواند غلط املایی را تشخیص دهد و به شما اجازه نمیدهد که به آدرس نامعتبر پولی ارسال کنید.
-
چگونه بیتکوین بدست آوریم ؟ :
روش اول این است که شما از طریق صرافیهای آنلاین با انتقال پول از حساب بانکی خود، تعدادی بیتکوین رو با پول واقعی خریداری کنید که البته سایتها و افراد زیادی هم هستند که بیتکوین شما را خریداری کنند.
روش دوم بدست آوردن بیتکوین از طریق پردازش است. این روش اصطلاحاً mining یا استخراج گفته میشود. همانطور که قبلا گفته شد، هیچ کامپیوتر مرکزی در این شبکه وجود ندارد و تمام بار محاسباتی بیتکوین به عهده کاربران آن است. به این طریق که دادههایی که نیاز به پردازش دارند، در یک غالب و اندازه خاص به نام بلاک بستهبندی میشوند. در ازای پردازش بلاکها، مبلغی بیتکوین به سیستم وارد میشود.
روند کار به اینصورت است که یک بلاک به دو یا چندین گروه مختلف برای پردازش سپرده میشود و هر کدام از افراد یا گروهها که بتوانند سریعتر کل بلاک را پردازش کنند، جایزه را بدست میآورند. در داخل آن گروه نیز هر کامپیوتر به ازای پردازشی که انجام میدهد، پاداش بیشتری هم میگیرد. بطور ساده میتوان گفت که هر کامپیوتری که قدرت پردازشی بیشتری داشته باشد، میتواند پردازش بیشتری انجام دهد و بیتکوین بیشتری نیز بدست آورد.
تمام این مراحل توسط الگوریتم هوشمند سیستم بیتکوین انجام میشود. البته سایتهای زیادی هستند که سرویسهایی به این شکل راهاندازی کردهاند که هر کدام از آنها هم به طریقی این بلاکها را پردازش میکنند. گروهی از این سایتها فقط و فقط از قدرت کارت گرافیک
شما برای پردازش استفاده میکنند و بعضیها هم از پردازنده شما.
شما برای پردازش لازم نیست که حتی پشت کامپیوتر خود باشید، فقط کافی است که کامپیوتر خود را روشن بگذارید و به اینترنت هم متصل باشد تا دادههای مورد نیاز توسط کامپیوتر شما پردازش شده و بطور خودکار ارسال شود. در نتیجه شما هم مقداری جایزه بدست خواهید آورد. این دقیقا مثل این است که شما کامپیوتر خود را به کسی اجاره دهید و در ازای هر ساعت مبلغی دریافت کنید. هرچه این کامپیوتر قویتر باشد، مبلغ اجاره! بیشتر میشود.
در این سیستم قدرت هر کامپیوتر را با مقیاسی به نام هش نشان میدهند، هر چقدر این عدد بالاتر باشد، نشان دهنده قدرت پردازشی بیشتر است. البته اگر بخواهید به این روش صاحب بیتکوین شوید، زمان بسیار زیادی را باید صرف بدست آوردن آن بکنید که با احتصاب هزینه برق و اینترنت و … برای شما منفعتی ندارد مگر اینکه از سیستمهای بسیار قوی یا کامپیوترهایی که به همین منظور ساخته شدهاند، استفاده کنید.طبق آمار یکی از بزرگترین شبکه محاسبات توزیع شده در جهان بیش از ۶۵ تراهش بر ثانیه است. میتوان گفت که در این شبکه مالی جنگ بر سر داشتن قویترین کامپیوتر برای بیشترین پاداش است.
البته روشهای دیگری مانند سایتهای تبلیغاتی برای درآمد بیتکوینی هم وجود دارند که در حال فعالیت هستند.
-
بیتکوینها از کجا و چگونه بوجود میآیند؟ :
در یک سیستم مالی سنتی، پول جدید توسط یک بانک مرکزی تولید میشود اما شبکه بیتکوین یک بانک مرکزی ندارد. بنابراین این سیستم یک مکانیزم جایگزین برای تزریق پول در گردش نیاز دارد. طراح یا طراحان بیتکوین این مشکل را با یک روش هوشمندانه حل کردهاند.
هزاران کامپیوتر که در سرتاسر اینترنت پراکنده با هم کار میکنند تا تراکنشهای بیتکوین را پردازش کنند. این کامپیوترها استخراج کننده(miners) نامیده میشوند و فرایند پردازش تراکنشهای بیتکوین، استخراج(mining) نامیده میشود. این نامگذاری به این خاطر است که بهطور میانگین هر ۱۰ دقیقه یکی از استخراج کنندهها یک رقابت محاسباتی را برنده شده و جایزه میگیرد. درحال حاضر این جایزه ۲۵ بیتکوین است که ارزشی حدود ۲۰ هزار دلار دارد. این جوایز انگیزه کافی برای افراد بیشتری فراهم میکند تا به فرایند پردازش تراکنشهای بیتکوین بپیوندند و به این واحد پولی کمک کنند تا غیر متمرکز بماند.
این جایزه با یک نرخ مشخص کاهش مییابد به این صورت که هر چهار سال جایزه نصف میشود. از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۲ این جایزه ۵۰ بیتکوین بود، اکنون این جایزه ۲۵ بیتکوین است و از پایان سال ۲۰۱۶ به ۱۲.۵ بیتکوین کاهش مییابد و این کاهش همینطور ادامه مییابد. با یک محاسبه ساده ریاضی مشخص میشود که هرگز مجموع کل بیتکوینهای شبکه به بیشاز ۲۱ میلیون بیتکوین نمیرسد. هماکنون در حدود ۱۲ میلیون بیتکوین در گردش وجود دارد. بنابراین مجموع کل بیتکوینها هرگز به بیش از ۲ برابر مقدار کنونی نخواهد رسید. این یعنی طبق یک الگوریتم بسیار هوشمندانه، تمام پردازشهای این شبکه انجام میشود در عین حال مقدار مشخصی پول مجازی جدید وارد سیستم شده و به همان مقدار هم کسانی که این پردازشها را انجام دادهاند، پاداش میگیرند.
شاید شما با اصطلاحی به نام کامپیوترهای توزیع شده برخورد کرده باشید. کامپیوتر توزیع شده اصطلاحی متفاوت از شبکههای کامپیوتری است. به این معنی که تمام کامپیوترها همانند یک شبکه از طریق خطوط انتقال به یک کامپیوتر مرکزی متصل هستند. در این نوع همبندی اگر قرار است یک مسئله یا یک پردازش سنگین انجام شود، کامپیوتر مرکزی، دادههای خام را به چندین بخش تقسیم کرده و سپس هر بخش را به یک کامپیوتر ارسال میکند. کامپیوترها بعد از این که دادههای مورد نظر را پردازش کردند، نتیجه را به کامپیوتر مرکزی ارسال کرده و سپس آن کامپیوتر تمام اطلاعات دریافت شده را به یکدیگر متصل میکند و نتیجه را نمایش میدهد.
شاید شما بپرسید که دانستن مفهوم کامپیوتر توزیع شده چه ربطی به بیتکوین دارد؟ رمزنگاری و امنیت، میزان پول در جریان، نرخ انتشار پول جدید، مبادلات انجام شده و همه و همه و همهی پردازشهای این سیستم مالی از طریق شبکه توزیع شدهای سرچشمه میگیرد که سخت افزار آنرا کاربران این شبکه در اختیار این سیستم قرار میدهند.
دن کامینسکی پژوهشگر معروف در زمینه امنیت اینترنت(هکری که ایراد اساسی DNS را یافت و دنیای اینترنت را از خطر جدی نجات داد) میگوید: ابتدا که نرم افزار بیتکوین را بررسی کردم مطمئن بودم که میتوانم سیستم امنیتی آنرا بشکنم و بیتکوین را هک کنم. برنامه بیتکوین بهطور بسیار فشرده و غیر قابل فهمی نوشته شده است و در این نوع برنامه نویسی، برنامهنویس باید بسیار حساس و وسواسی باشد تا مرتکب اشتباه نشود. من باگهای زیادی در بیتکوین پیدا کردم اما هر بار که میخواستم از یکی از آنها برای هککردن استفاده کنم بلافاصله خط دیگری از برنامه را میدیدم که این اشتباهات را اصلاح کرده است.من ۹ راه مختلف برای نفوذ به بیتکوین یافتم اما هر بار سیستم، حمله را دفع کرد.
-
چه چیزی ارزش بیتکوین را تعیین میکند؟ :
شما بهتر است قبل از این سوال از خودتان بپرسید چه چیزی ارزش دلار را تعیین میکند؟ شاید شما پیش خودتان بگویید که ارزش دلار و پول نقدی را پشتوانه آن تعیین میکند. اما باید گفت که حتی ارزش طلا هم بر اساس درخواست و تقاضا و مقدار فراوانی آن تعیین میشود. در دنیای اقتصاد میزان عرضه و تقاضا(Supply &Demand) کمک زیادی در توجیه کردن ارزش هر کالایی دارد. اگر درخواست کالایی بیشتر از قدرت عرضه بازار باشد، تقاضا نسبت به عرضه برتری پیدا خواهد کرد و ارزش آن کالا افزایش پیدا میکند. بهطور مثال طلا برتریهایی همچون کمیاب بودن، براق بودن، و مصرف در تولید جواهرات دارد، ولی در واقع طلا به عنوان شاخصی که نسبت به تورم مصون است توجیه میشود. البته وقتی که شما از پوچ، چیزی درست میکنید وضعیت مقداری متفاوت میشود. در واقع این موضوعی است که یک شخص میتواند راجع به بیتکون بحث کند.
در نهایت بیتکون چیزی بجز لیستی بلند از اعداد و کد نیست که با دنیای واقعی رابطهای بجز قدرت کامپیوتری و الگوریتمی ندارد.
همانطور که گفتیم بیتکوین چیزی جز مجموعهای از اعداد و کدهای کامپیوتری نیست که بخاطر سختتر شدن استخراج و کمیاب شدنش با گذشت زمان، روز به روز در حال تغییر قیمت است. در قضییه بیتکوین، پشتیبانی قوی، تکنیکهای پنهانی و فرمولهای پیشرفته ریاضی که به آن اجازه افزایش از یک تعداد محدودی را نمیدهد، باعث شده تا تعداد آن محدود و بدست آوردن آن سختتر شود تا قیمت آن روز به روز بیشتر شود. یعنی هرچه تعداد خریداران بیتکوین افزایش پیدا کند، تعداد بیتکوین کمتری به نسبت افراد در شبکه خواهد بود و در نتیجه شاهد افزایش قیمت بیتکوین خواهیم بود.قیمت هر بیتکوین میتواند بهطور غیر قابل پیش بینانهای طی یک دوره ی کوتاه با توجه به اقتصاد جوان، طبیعت نو و بازارهای غیر قابل تبدیل به پولش، بالا یا پایین برود. دو سال پیش یک بیتکوین، ارزشی برابر پنج دلار داشت، چند ماه بعد ۴۵ دلار شد و اوایل آوریل ۲۰۱۳ یک بیتکوین بیشاز ۲۰۰ دلار میارزید. این جهش چشمگیر، باعث شد ارزش حدود یازده میلیون بیتکوینی که در فضای مجازی در جریان بود، به بیش از دو میلیارد دلار برسد.