• ارسال شده توسط سارا خواجه نوری در اردیبهشت ۲, ۱۳۹۷ در ۸:۴۴ ق.ظ

    همانطور که می‌دانید اکثر بازارهای دنیا مثل سهام، فیوچرز (آتی)، کالا و … دارای زمان باز و بسته شدن خاصی هستند. البته بازار ارزهای جهانی و ارزهای دیجیتال از این قاعده مستثنی هستند و ساعات تعطیلی ندارد. در بازارهایی که زمان باز و بسته شدن مشخصی دارند، گپ‌های قیمتی را به وفور می‌توان پیدا کرد.

    گپ (Gap)، شکافی در قیمت است که در آن معامله‌ای انجام نشده است و معمولا نشان دهنده هیجان بالاست.

    گپ‌ها می‌توانند اطلاعات زیادی در مورد رفتارهای بازار به ما بدهند. در این مطلب قصد داریم در مورد چهار نوع مختلف از انواع گپ‌های موجود در بازار صحبت کنیم

    گپ زمانی بوجود می‌آید که بین قیمت پایانی (Close) روز گذشته و قیمت آغازین (Open) روز بعد اختلاف وجود داشته باشد. در این حالت ما شاهد یک شکاف در قیمت خواهیم بود که در آن هیچگونه معامله‌ای انجام نشده است. البته باید این را بدانید که در روزهایی که بازار شدیدا نوسانی می‌باشد نیز احتمال شکل گیری گپ‌ در تایم فریم‌های پایین‌تر نیز وجود دارد.

    در تصویر بالا گپ‌های زیادی دیده می‌شود که ما فقط یکی از آنها را مشخص کرده‌ایم. در این تصویر میبینید که قیمت آغازین و پایانی دو کندل با هم تفاوت دارند.

    قیمت پایانی روز قبل: ۱,۵۶۷,۵۰۰
    قیمت آغازین روز بعدی: ۱,۵۸۹,۵۰۰

    با کسر کردن قیمت آغازین از قیمت پایانی می‌توانیم گپ را اندازع گیری کنیم. در مثال بالا ۲۲,۰۰۰ تومان گپ صعودی داشته‌ایم.

    باید بدانید که موقعیت و اندازه گپ نیز حائز اهمیت هستند. اندازه گپ اطلاعات مهمی در مورد قدرتی که پشت حرکت قرار دارد می‌دهد و موقعیت گپ نیز زمانی که با سایر ابزارهای و ستاپ‌های تحلیل تکنیکال ترکیب شود اطلاعاتی در مورد روانشناسی پشت این حرکت را به ما خواهد داد.

  • 5 پاسخ
  • سارا خواجه نوری

    کاربر
    اردیبهشت ۲, ۱۳۹۷ در ۹:۳۳ ق.ظ

    ۱- گپ فرار (Breakwaway Gap)
    زمانی که از یک سطح حمایتی یا مقاومتی توسط یک گپ عبور کند، یک گپ فرار شکل گرفته است. در تصویر زیر که مربوط به سکه آتی شهریور ۹۷ می‌باشد، مشاهده می‌کنید که قیمت توانسته با یک گپ سطح حمایتی را بشکند. بنابراین در اینجا یک گپ فرار داشته ایم. فاصله بین دو فلش قرمز رنگ، اندازه این گپ را نشان می‌دهد.

    در تصویر بعدی نیز یک گپ بسیار بزرگ را در همان چارت ملاحظه می‌کنید که توانسته سطح حمایتی قدرتمندی را بشکند.

  • سارا خواجه نوری

    کاربر
    اردیبهشت ۲, ۱۳۹۷ در ۹:۳۷ ق.ظ

    ۲- گپ خستگی (Exhaustion Gap)
    این گپ معمولا در پایان یک حرکت بزرگ بوجود می‌آید. در واقع قیمت آخرین گپ را در جهت روند شکل داده و پس از آن روند قیمت معکوس می‌شود.

    در تصویر زیر یک گپ خستگی را می‌بینید که در چارت سکه آتی شهریور ۹۷ شکل گرفته است. این آخرین گپ در حرکت صعودی بوده است و پس از مدت کوتاهی قیمت برگشت سنگینی به سمت پایین انجام داده است.

  • سارا خواجه نوری

    کاربر
    اردیبهشت ۲, ۱۳۹۷ در ۱۰:۱۷ ق.ظ

    ۳- گپ معمولی (Common Gap)
    همانطور که از اسم این گپ‌ها پیداست، کاملا عادی هستند و به چیز خاصی در خود ندارند. معمولا زمانی که بازار در حالت رنج قرار داشته باشد این گپ‌ها بوجود می‌آیند. اندازه گپ‌های معمولی نیز بزرگ نیست و در اکثر موارد نیز به سرعت پر می‌شوند.

    در تصویر زیر نمونه‌ای از گپ‌های معمولی را با استفاده از باکس‌های قرمز رنگ نمایش داده‌ایم.

  • سارا خواجه نوری

    کاربر
    اردیبهشت ۲, ۱۳۹۷ در ۱۰:۱۹ ق.ظ

    ۴- گپ ادامه دهنده (Continuation Gap)
    این نوع از گپ در طی یک روند رخ می‌دهد. اگر این گپ در یک روند صعودی رخ دهد نشان دهنده ادامه حرکت صعودی خواهد بود و اگر در روند نزولی رخ دهد نیز موید وارد شدن فروشندگان بیشتر و ادامه حرکت نزولی است. البته دیدن این گپ‌ها دلیلی بر ورود بی موقع به بازار نیست بلکه باید آن را با سایر ابزارهای تکنیکال ترکیب کنید.

    در تصویر بعدی یک گپ ادامه دهنده را می‌بینید که در عین حال یک فرار نیز می‌باشد. چرا که توانسته سطح مقاومتی سد راه خود را بشکند.

  • سارا خواجه نوری

    کاربر
    اردیبهشت ۲, ۱۳۹۷ در ۱۰:۲۱ ق.ظ

    نکاتی که باید در مورد گپ‌ها بدانیم

    گرچه گپ‌ها اطلاعات مفیدی در مورد قدرت و داینامیک بازار به ما می‌دهند اما باید این را بدانیم که آنها در دسته اطلاعات تاخیری بازار طبقه بندی می‌شوند. چون تا زمانی که گپ رخ نداده باشد ما نمی‌توانیم وقوع آن را پیشبینی کنیم.
    نکته غلطی بین تحلیلگران تازه کار در بازار وجود دارد که می‌گویند گپ‌ها همیشه پر می‌شوند. بله گپ‌ها همیشه پر خواهند شد اما کی؟ یک دقیقه دیگر؟ یک روز دیگر؟ یا شاید هم ۱۰ سال دیگر؟! هیچگاه به امید پر شدن گپی که در بازار شکل گرفته است و بدون داشتن سیگنالی خاص، به صورت خلاف جهت وارد بازار نشوید.

    علیرضا زارع

پاسخ دادن به: سارا خواجه نوری
همانطور که می‌دانید اکثر بازارهای دنیا مثل سهام، …
کنسل
اطلاعات شما: