• ارسال شده توسط حسین اسدی در اسفند ۶, ۱۳۹۶ در ۷:۳۷ ق.ظ

    در اندیکاتور RSI خریداران و فروشندگان بازار در کنار هم مقایسه می شوند و تعیین میشود که آیا خریدارن قوی تر هستند و یا فروشندگان. به همین جهت به آن شاخص قدرت نسبی بازار می گویند.

    ترازهای کلیدی اندیکاتور RSI
    به طور کلی این اندیکاتور بین ۰ تا ۱۰۰ در حال نوسان می باشد و دارای دو تراز کلیدی بین ۳۰ تا ۷۰ می باشد. در تنظیمات RSI عموما از تنظیم ۱۴ روزه استفاده میکنیم. البته برخی از تحلیلگران و چارتیست ها هم از ترازهای ۲۰ و ۸۰ استفاده میکنند. مفهوم ترازها این است که اگر نمودار RSI بالای ۷۰ و ۸۰ نوسان کند نشان دهنده اشباع خرید است یعنی خریداران به صورت افراطی در حال خرید سهم می باشند و به دلیل نداشتن قدرت خرید و … امکان کاهش قیمت بعد از این محدوده وجود دارد و محدوده های ۲۰ و ۳۰ نشان دهنده اشباع فروش می باشد یعنی سرمایه گذاران به صورت افراطی در حال فروش سهم هستند.

    نکته:
    در بازارهایی که حالت خنثی دارند معمولا RSI در محدوده ۳۰ و ۷۰ در حال نوسان می باشد و میتوان محدوده های ۳۰ را نشانه خرید سهم و محدوده های ۷۰ را نشانه فروش سهم مد نظر قرار داد ولی در بازارهایی که دارای روند های صعودی پرقدرت هستند و یا حرکت نمودار به صورت رالی می باشد بهتر است که از این اندیکاتور اسفاده نشود چرا که به دلیل قدرت خریداران عموما موجب ایجاد ضرر و زیان های سنگین به سرمایه گذاران می شود و به خصوص در بازارهای دو طرفه موجب ایجاد اشتباه در سرمایه گذاران می شود.

    حسین اسدی نوشته ای ارسال کردن در 6 سال, 10 ماه پیش 1 کاربر · 3 پاسخ
  • 3 پاسخ
  • حسین اسدی

    کاربر
    اسفند ۷, ۱۳۹۶ در ۲:۳۹ ب.ظ

    کاربردهای اندیکاتور RSI
    ۱- شکسته شدن خط روند
    از آنجایی که RSI از جنس قیمت می باشد می توان برخی از تکنیک هایی که در قیمت استفاده می شود را در این اندیکاتور هم استفاده کرد.

  • حسین اسدی

    کاربر
    اسفند ۸, ۱۳۹۶ در ۱۰:۲۰ ق.ظ


    مثال بالا یک بازار رنج را نشان میدهد که استراتژی سرمایه گذاران در این بازار خرید در محدوده های حمایتی و فروش در محدوده های مقاومتی می باشد. به عبارت دیگر نمودار در بین یک سقف و کفی در حال نوسان می باشد. بنابراین RSI در محدوده های ۳۰ و ۷۰ می تواند مفید واقع شود.

    همانطور که در شکل نشان داده شده است هر بار RSI به محدوده ۳۰ میرسد شاهد برگشت در نمودار هستیم. از طرفی روی RSI نیز می توانیم خط روند نزولی رسم کنیم. جایی که خط روند RSI شکسته می شود وارد معامله خرید می شویم. در واقع خط روند RSI به عنوان یک تکنیک تریگری خوب به حساب می اید. یعنی قیمت خوب در سهم بررسی شده و شرایط ورود به معامله خرید و فروش ارزیابی شده و صرفا باید اقدام به معامله کنیم.

    نکته:شکستن خط روند RSI به خودی خود نشان دهنده ورود به معامله نیست.به عنوان مثال در نمودار بالا:
    اولا نمودار به محدوده کف کانال خود و در یک منطقه حمایتی قرار گرفته است
    ثانیا گام فروش سهم در نمودار به کندی عمل می کند و این نشان می دهد که فروشندگان در سهم ضعیف شده اند.
    ثالثا خط روند در نمودار RSI شکسته شده است و به همین جهت تریگر مناسب ایجاد شده و وارد معامله می شویم.

  • حسین اسدی

    کاربر
    اسفند ۸, ۱۳۹۶ در ۱۱:۰۹ ق.ظ

    واگرایی ها با اندیکاتور RSI
    واگرایی ها تضاد بین اندیکاتور و قیمت را نشان می دهد. به عبارت دیگر زمانی که قیمت ها افزایش می یابد ولی اندیکاتور تمایلی برای افرایش ندارد می توان انتظار ریزش را در قیمت داشت و زمانی که قیمت کاهش می یابد ولی اندیکاتور توانایی کاهش بیشتر را ندارد انتظار رشد قیمتی در سهم وجود دارد

    به عنوان مثال در شکل بالا قیمت افزایش می یابد و سقف بالاتر را می زند ولی در نمودار RSI اندیکاتور در محدوده مشخص شده کاهش نشان داده می شود و نشان دهنده تضاد بین RSI و قیمت می باشد. این نشان می دهد که خریداران ضعیف هستند و انتظار ریزش در سهم را داریم. در نتیجه قیمت کاهش می یابد و درست در زمانی که RSI به محدوده ۳۰ می رسد و روند نزولی در RSI شکسته می شود یک رشد قیمت دوباره در نمودار ایجاد می شود.
    در خصوص اندیکاتور ها باید یک موردی را مورد توجه قرار داد که استفاده صرف از اندیکاتورها موجب ایجاد خطا در تصمیم گیری می شود و بهتر است همراه با ابزارهای دیگر مورد استفاده قرار گیرد.

پاسخ دادن به: حسین اسدی
در اندیکاتور RSI خریداران و فروشندگان بازار در کن…
کنسل
اطلاعات شما: